Konkurranseregler

 1. For å delta må du ha skrevet ferdig og ha levert masteroppgaven din ved et norsk universitet eller høyskole. Den må i tillegg være tilgjengelig i fulltekst i et offentlig digitalt arkiv (for eksempel DUO, NORA, etc.).
 2. Du må selv være forfatter eller medforfatter av masteroppgaven du pitcher.
 3. Masterpitchen skal skrives på norsk, men selve masteroppgaven kan være skrevet på norsk, svensk, dansk eller engelsk.
 4. Masterpitchen skal være på maks 150 tegn, inkludert mellomrom.
 5. Alle bidrag må leveres gjennom skjemaet som er oppgitt her på masterpitch.no for å være med i konkurransen.
 6. Du kan delta med et ubegrenset antall forskjellige pitcher per masteroppgave. Men husk at pitchene skal være gode og relevante for å ha vinnersjanse. De  må også skille seg fra hverandre for å bli publisert.
 7. Du kan levere en pitch som enkeltperson selv om masteroppgaven har flere forfattere.
 8. En deltaker kan bare vinne med én pitch per masteroppgave i hovedkåringen. Selv om du har vunnet en dagskåring har du mulighet til å være blant de 5 hovedvinnerne.
 9. Pitchen må være registrert mellom 10. september kl. 12:00 og 28. september kl. 21:00. Bidrag før eller etter dette er ikke med i konkurransen.
 10. Ansatte i Forskningsformidling AS, involverte i Masterbloggen.no, kommunikasjonsavdelingen og ansvarlige for Forskningsdagene i Norges Forskningsråd, samt markedsavdeling hos sponsorer kan ikke delta i konkurransen.
 11. Ved å delta i konkurransen har du som deltaker akseptert disse konkurransereglene og vilkårene og at de beslutninger og eventuelle endringer som gjøres fortløpende er endelige og definitive.

Slik deltar du

 1. Start med å klekke ut en smart pitch som har godt språk, skaper nysgjerrighet og som er relevant for masteroppgaven du har skrevet. Klarer du å si hva masteroppgaven din handler om på maks 150 tegn?
 2. Fyll ut skjema “din masterpitch” med relevante data + pitch. Er du blitt vervet til å delta i konkurransen, oppgir du dette i skjema når du legger inn ditt bidrag.
 3. Etter gjennomgang og godkjenning vil pitchen publiseres her på masterpitch.no. Videre er det bare å spre og skape blest om din masterpitch og din masteroppgave. Bruk #masterpitchNO. Kanskje du blir en heldig vinner!
 4. Vi oppfordrer deg til å utfordre en kollega, venn eller tidligere studiekamerat til å levere sin masterpitch. Jo flere pitcher, jo morsommere formidlingskonkurranse!

Publisering av masterpitcher

Redaksjonen vil gå gjennom og publisere innsendte pitcher sammen med lenker til masteroppgavene og tagger med relevant fagemne. Bidrag kommer også til å bli promotert i sosiale medier med lenke til posten på masterpitch.no. Vi bruker emneknagg #masterpitchNO.

Vi prøver å publisere pitchene senest 2 timer etter de er mottatt hver dag mellom kl. 08-21. Pitcher som kommer inn etter kl. 21 publiseres senest innen kl. 10 påfølgende dag.

Jury vurderer etter følgende kriterier:

Masterpitchen skal:

 • Ha klart språk
 • Skape nysgjerrighet
 • Gi leser lyst til å vite mer om masteroppgaven
 • Være relevant i forhold til masteroppgaven

Retningslinjer

 1. Ved å sende inn ditt bidrag via masterpitch.no godkjenner du at Masterbloggen, Forskningsformidling AS og Norges Forskningsråd kan bruke tekst og lenker du publiserer i redaksjonell sammenheng.
 2. Vi ønsker alle typer bidrag velkommen, men forbeholder oss retten til å moderere bidrag med uønsket innhold. Vi ber om at opphavsrett blir respektert og at du kun sender inn tekst og lenker til masteroppgaver du selv har forfattet og har hel eller delt opphavsrett til.
 3. Det er ingen begrensninger på hvor mange pitcher du kan delta med. Pitchene vurderes etter kvalitet, ikke kvantitet.
 4. Hvis vi har gjengitt et bidrag som du ikke ønsker vi skal vise på våre sider, send en epost til masterpitch@masterbloggen.no. Da vil vi fjerne bidraget. Vær oppmerksom på at det kan ta noe tid.
 5. Alle som deltar i Masterpitch kan bli kontaktet om å skrive et blogginnlegg om oppgaven sin på masterbloggen.no
 6. De 5 vinnerne kontaktes på oppgitt epost-adresse etter juryering er ferdig, senest 15.oktober. Disse offentliggjøres på nettsiden 15.oktober. Dagsvinnere offentliggjøres fortløpende på nettsiden i konkurranseperioden. Vervevinnere kontaktes per epost og offentliggjøres på nettsiden senest 1.oktober.
 7. Juryens beslutning er endelig.
 8. Premiene i konkurransen kan ikke byttes i andre varer, tjenester eller kontanter. Ved uavhentet premie bortfaller denne om den ikke er avhentet innen 3 måneder. Premiekurset kan som hovedregel ikke byttes til annet tidsrom en det som er satt og vil gjennomføres i Oslo. Vi kan dekke reisekost med rimeligste reisealternativ på inntil 1500 NOK per kursdeltaker. Vinnerne reiser på eget ansvar.
 9. Det er kun mulig å pitche oppgaven din med ord i årets Masterpitch-konkurranse.